Tag internettet med på sommerferie

Sommeren er over os, og det betyder ferie. Hvad enten du skal holde ferie i Danmark eller ferie i udlandet, så kan det være rart at have internet med. For måske skal du holde ferie på en campingplads enten i Danmark eller i udlandet, hvor der ikke er noget trådløst net. Det kan også være at, du skal på en længere køretur med familie sydpå her i sommeren. I sådan nogle situationer kan det være en fordel at, have internettet med på ferie, for på den måde kan i nemlig afspille film til den lange køretur f.eks.

Den type internet som er transportabel kaldes for Mobilt bredbånd. Det er ganske enkelt et almindeligt simkort, på samme måde som det du kender fra din mobiltelefon. Forskellen er at, med et Mobilt bredbånds simkort kan du ikke ringe, som du kan fra et almindeligt simkort. Mobilt bredbånd bruges udelukkende til internet, og til at surfe på.

4G router på batteri: En 4G router er en router du sætter et simkort i. Der findes forskellige typer af 4G router. Der findes nogle små som kører på batteri, på samme måde som en mobil. Det vil sige at 4G router med batteri skal været opladet før den kan bruges. Den fylder ikke særlig meget, og den er lille og praktisk. Den er ideel til dig som har brug for at tage routeren med på stranden, eller andre steder på din ferie hvor du ikke er i nærheden af en stikkontakt. Der kan kobles flere enheder på en 4G router med batteri, så i kan sagtens være flere på nettet ad gangen.

4G router med stikdåse: Der findes også en 4G router som skal bruges via en stikkontakt. Denne type router sidder der også et simkort i, men kræver strøm hele tiden for at være tilgængelig. Denne type router er en lille smule større end den først nævnte. Den er dog også en lille smule mere kraftig, det vil sige at simkortet der sidder i routeren kan opfange et bedre signal end i den mindre batteriudgave. Den kan nemt pakkes ned i en håndtaske, og den er på ingen måder tung eller klodset. Så bare rolig, du kan sagtens have den med på ferie.

USB-stik: Du kan også sætte et simkort i et ganske almindeligt 3G eller 4G USB-stik, og derefter stikke det direkte ind i din computer. At koble sig på internettet med et USB-stik er meget anvendt af mange mennesker. Det praktiske ved et USB-stik er at den ikke fylder noget, og samtidig kan du stikke den i din computer uanset hvorhenne du befinder dig. Den er knap så ideel til dig som ønsker at koble flere enheder på, da USB-stikket kun virker på en enhed afgangen. En familie vil altså ikke kunne deles om USB-stikket på samme tid.

Simkort og internetdeling: Du kan sagtens bruge selve simkortet alene, uden at sætte det i nogle af de overstående router. Hvis du har en tablet hvor der er plads til et simkort, så behøver du ikke at sætte simkortet i en router eller et USB-stik, så er det nok bare at sætte det i din tablet. Samtidig kan du fra din tablet lave internetdeling, så andre enheder også kan bruge internettet. Dette gør du inde i indstillinger på din tablet. Du kan selvfølgelig også lave internetdeling direkte fra din mobiltelefon i stedet for en tablet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *