Kaffe, espresso og hvilke espressomaskiner er bedst?

Vidste du at kaffe er den mest drukket drink på verdens plan? Vi drikker kaffe i store mængder, og vi drikker kaffe uanset hvilken årstid det er, og hvilket tidspunkt på dagen det er. Der findes selvfølgelig nogle af os som kun drikker kaffe om morgenen, eller kun drikker kaffe om eftermiddagen. Men sådan helt generelt set, så drikker vi rigtig meget kaffe. I Danmark drikker syv personer ud af ti kaffe, og i gennemsnit drikker vi i Danmark fire kopper kaffe om dagen. Vi er mange kaffedrikkerer i Danmark og vi elsker at komme på barista kursus. Undersøgelser viser at, kvinder drikker kaffe som et socialt element, og mænd drikker kaffe som en nødvendighed for træthed. Nu skrev vi at, nogle af os drikker kun kaffe om morgenen, og andre om eftermiddagen. Vidste du at 43% af os dansker drikker kaffe om morgenen?

De første kaffebønner som kom til Europa, kom fra Arabien, og kom hertil i 1615. I starten af 1700’erne kom kaffebønnerne til Danmark via skibe fra Amsterdam. Da man i 1700-tallet skulle have en kop kaffe, måtte man riste bønnerne på en tør pande, bagefter knuse dem og så tilføje dem til det kogende vand. Selvom kaffe blev drukket i Danmark i 1700’erne, så kom den første kaffemaskine først til Danmark i 1960. På de første kaffemaskiner som kom til Danmark i 1960 kunne man lave filterkaffe, og den traditionelle filterkaffe er stadigvæk danskernes fortrukken kaffetype.

Siden 1615 er der kommet mange forskellige kaffetyper til, og vi forstår bestemt godt hvis det sommetider er en jungle at, finde rundt i alle de forskellige kaffetyper som tilbydes. Espressokaffe er blevet utroligt populært. Salget af espressomaskiner er steget en del, og fra 2007 til 2011 steg salget af espressomaskiner fra lidt over 16.000 til lidt over 100.000 solgte espressomaskiner. Men hvad er espressokaffe? Espressokaffe er bønner som er ristet mørkere end bønner til almindelig filterkaffe. Bønnerne til espressokaffe er ristet mørkere fordi at, en espressomaskine håndtere vandet til espressokaffe anderledes end brygning i en almindelig kaffemaskine test. Når man brygger en espressokaffe, så brygger maskinen under et tryk der kræver at bønnen er ristet mørkere. Til at lave en espressokaffe bruges der flere forskellige bønner end der gør ved filter eller stempelkaffe. Der bruges typisk mellem 2-6 forskellige bønner til at brygge en espressokaffe. Når man laver espressokaffe, er den et blend af forskellige bønner, som giver en helhed i smagen af kaffen. Så espresso er en kaffetype hvor bønnerne er ristet mørkere, og hvor der benyttes flere forskellige bønner.

For at få en god espressokaffe er det vigtigt at du har en god espressomaskine. I og med at salget af espressomaskiner steg voldsomt i 2007 til 2011, så er der naturligvis også kommet flere espressomaskiner til, og udvalget er ikke lille. Imerco.dk forhandler 11 forskellige espressomaskiner, og vi giver dig vores bud på de bedste espressomaskiner fra imerco.dk her.

KitchenAid Artisan espressomaskine:

Denne espressomaskine fra KitchenAid ligger i den dyrere ende, men det er der også en god grund til. Denne maskine fra KitchenAid har fået utrolig gode anmeldelser fra brugerne selv. Den er diskret og i et stilfuldt design. Maskinen brygger en espresso med et tryk på 15 bar, hvilket giver din espresso en fuldstændig autentisk og forrygende smag. Samtidig får din espresso den lækreste creme skum, som kendetegner en god kop espressokaffe. Maskinen har to kedler til at brygge på, så imens du venter på din espressokaffe kan maskinen sagtens lave en café latte også. Uden at gå på kompromis med den autentiske smag kan du både anvende malet kaffe eller kaffepuder i maskinen. Espressomaskinen fra KitchenAid er blevet testet af britiske virksomheder som har til opgave at, teste dagligdagsprodukter, og eksperterne fra disse virksomheder er meget imponeret af maskinen. Eksperterne fremhæver blandt andet den velsmagende espresso som maskinen brygger, og at maskinen er enorm solid. Denne espressomaskine kan købes i stilfuldt sort design på imerco.dk og lige her finder du en rabatkode som du kan bruge til dit køb på imerco.dk.

DeLonghi Dinamica espressomaskine:

Med espressomaskinen fra DeLonghi kan du lave espressokaffe med et enkelt tryk. Maskinen giver dig en frisk og velsmagende espressokaffe hver eneste gang du brygger. Maskinen har en smart menu funktion hvor du nemt og hurtigt kan tilpasse din espresso. Du kan justere mælkemængden, styrken og kaffen via menuen på maskinen. Maskinen frisk kværner bønnerne hver gang du brygger din espresso. Maskinen indeholder damprør som kan bruges til varmt vand eller til at skumme mælk. Beholderen har plads til 300 gram bønner ad gangen, og maskinen har et lavt støjniveau. Du kan sagtens brygge to kopper ad gangen med maskinen fra DeLonghi. En af fordelene ved denne maskine er at, den har en automatisk afkalkning og rengøringsprogram, så du kan nyde din espresso uden smag rester fra den forrige.
Som medlem af imerco får du maskinen til 4.999,95 kr. Hvilket er en besparelse på hele 1.500 kr. Det er gratis at være medlem af imerco, og du kan oprette dig inde på imerco.dk. Når du er medlem af imerco optjener du også bonuspoint for hver gang at du fortager et køb, du får også medlemstilbud og invitationer til særlige VIP-arrangementer. DeLonghi Dinamica espressomaskine finder du med rabat hos imerco.dk her.

Vidste du at kaffe booster dit energiniveau og giver dig bedre koncentrationsevne? Kaffe øger også din forbrænding i kroppen grundet koffeinen i kaffen. Kaffen indeholder gode nærringstoffer som magnesium, og mindsker risikoen for diabetes. Flere studier viser også at, kaffe beskytter dig mod depression, og beskytter din lever. Kaffe indeholder utrolig få kalorier, så i forhold til sodavand og juice f.eks. kan du bare drikke løs af kaffe uden at det sætter sig på sidebenet. En række undersøgelser viser også at kaffe beskytter dig imod kræft. Og en svensk undersøgelse viser at, folk som drikker kaffe, har lavere risiko for blodprop i hjernen, end folk der ikke drikker kaffe.

Vi forstår godt hvorfor kaffe er så populært!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *